• Campion Broker
    de asigurare si reasigurare

Procedură BAAR: https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/

Poliţa de asigurare pentru Răspundere Civilă Auto (RCA) se încheie în conformitate cu prevederile Legii 132/2017 si a normei 20/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de la 1 la 12 luni.

Cunoscuta drept "compensare directa" in OUG 54/2016 aceasta notiune se pastreaza in Legea 132/2017 la art. 26 sub denumirea de "decontare directa" si va avea un caracter optional pentru asigurat. Decontarea directa se aplica cand accidentul auto s-a produs pe teritoriul Romaniei intre vehicule inmatriculate/inregistrate in Romania iar daunele sunt produse exclusiv vehiculelor si nu exista vatamari corporale iar vehiculele au asigurari RCA aflate in valabilitate la momentul evenimentului.

RCA

Riscuri acoperite:

1. Vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii faa caracter patrimonial

2. Pagube materiale

3. Pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat

4. Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana pagubita

Decontarea directa se aplica cand accidentul auto s-a produs pe teritoriul Romaniei intre vehicule inmatriculate/inregistrate in Romania iar daunele sunt produse exclusiv vehiculelor si nu exista vatamari corporale iar vehiculele au asigurari RCA aflate in valabilitate la momentul evenimentului.